מהלכים לחיזוק העסקים הקטנים והבינוניים 🏪
- einat kalisch rotem
- 2 בספט׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 21 באוק׳ 2024
הלב שלי תמיד היה עם העסקים הקטנים. אני מאמינה שהם הכוח הכלכלי המשמעותי ביותר בכל כלכלה עירונית. במהלך הקדנציה פעלתי במישורים רבים כדי לחזק את העסקים הקטנים והבינוניים.
נתחיל מהאירוע הראשון, זמן קצר ממש לאחר שנכנסתי לתפקיד: הובא לידיעתי שמעל מאה עסקים עומדים לפני קבלת כתב אישום. ביקשתי לעצור את התהליך ודרשתי לזמן את כל בעלי העסקים למפגש "שולחנות עגולים" בנוכחות כל הגורמים האחראים על הרישוי וההיתרים, על מנת להבין היכן הבעיה, האם וכיצד אפשר לעזור. לאחר יומיים של ישיבות מסביב לשעון, הצלנו להסדיר את מרבית ההיתרים ומנענו יותר מ- 90 כתבי אישום.
תמיד יצאתי מנקודת ההנחה שהעסקים רוצים להסדיר את הרשיונות שלהם אך מתקשים, ושעלינו בעירייה לעזור. התקשיתי להאמין שיש בעל עסק שמתעקש לא להסדיר את רשיונו. זו היתה המדיניות שלי במהלך כל הקדנציה, שאותה ניסיתי להשריש בקרב כל מנהלי ועובדי העירייה, ובמיוחד באגף לרישוי וקידום עסקים שעבר תהפוכות ושינויים עמוקים בשנים אלה. ברגע שעסק הגיע אלי עם קשיים, יצאתי מגידרי כדי ללמוד איפה הבעיות ולעזור במסגרת החוק. אני חושבת שהעסקים שהגיעו אלי באופן ישיר, יודעים זאת היטב.
מה עוד עשינו למען העסקים?
פניתי למשרד הפנים וביקשתי לקדם הקלות בארנונה לעסקים - ואכן קיבלנו הקלות לעסקים קטנים ברובע החדשנות, בעיר התחתית, בהדר, אפילו ברובע המדרגות, ועוד - ראו פירוט בסעיף הארנונה.
התאמנו מכרזים עירוניים לעסקים קטנים (ביטול דמי השתתפות במכרזים, הנגשת מידע והכשרה מקצועית לגורמים הממסדיים).
הגינו ויזמנו את פרויקט ה- cash-back - עידוד רכישות של חיפאים בעסקים חיפאיים על ידי סבסוד הרכישה - תכנית ייחודית של החברה הכלכלית, שנהגתה ביחידה האסטרטגית "חיפה 2030" - לעידוד והנעה מחדש של המסחר בחיפה, כמענה לבעיה הכלכלית שנוצרה בעקבות משבר הקורונה. התכנית נעשתה בשיתוף פעולה עם קבוצת ישראכרט ואפליקצית חיפוש העסקים "איזי".
מה מהות התכנית? צוברים 1,000 ₪ ברכישות בעסקים חיפאים ומקבלים זיכוי ברכישות של 50 ₪ (5%) ישירות לכרטיס האשראי. התכנית כוללת כ-600 בתי עסק חיפאים; תקציב התכנית - 10 מליון ₪, נכון ל-31.12.2023 נעשה שימוש בכ- 43%; כל עסק נהנה מכ-7 לקוחות חדשים אשר הופכים להיות לקוחות קבועים של העסק; בעקבות התוכנית, העסקים נהנים מגידול של 310,000 כניסות לאתרי העסק בשנה. במקביל, החברה הכלכלית מקיימת הרצאות ומפגשים לבעלי עסקים כתמיכה בתקופות משבר.
בתקופת הקורונה פתחנו קרן מיוחדת לעסקים קטנים (למימון יוזמות ועזרה למתחמי מסחר) באמצעותה הצבנו ריהוט רחוב במרחב הציבורי שמשרדת עסקים רבים ומאפשר להם לפעול במרחב הפתוח.
ואיך אפשר בלי 20 דקות זוז, פרויקט קטן שעשה שינוי ענק, ושינה את פדיון העסקים הקטנים מקצה לקצה.
מוזמנים לקרוא עליו בנפרד 20 דקות זוז כאן אצלי בבלוג >>
כל המאמצים האלה הם תכלס רק הרקע למאמץ הגדול - שידרוג פעילות האגף לרישוי וקידום עסקים בעירייה, שם עשינו מהפיכה של ממש. מוזמנים לקרוא כאן בבלוג - רפורמה באגף לרישוי וקידום עסקים
כשמתבוננים בהתעוררות של מקומות רבים בעיר, בעסקים קטנים חדשים שקמו באיזורים לא צפויים בהדר (כגון רחוב סירקין, רחוב הנביאים, מדרחוב נורדאו, בת גלים ועוד) וכל זאת בשנים מאתגרות מאד של קורונה ומיתון, "שומר חומות" ואפילו מלחמה, תזכרו - זה לא קרה סתם. דברים לא קורים בואקום.
עסקים חדשים ויצירתיים בחיפה. צילומים פרטיים
コメント