עצירת מכירת החיסול של נכסי העיר💰
- einat kalisch rotem
- 1 ביולי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 14 באוק׳ 2024
אחד מההישגים של הקדנציה בהם אני הכי גאה בעולם.
מההישגים שאף אחד לא שמע עליהם, והם גם כנראה לא מעניינים יותר משניים ורבע אנשים בכל העיר. אבל הם משמעותיים מאד לעתיד הילדים והנכדים שלנו כאן בעיר.
הידעתם?
במשך לא מעט שנים מכרו את נכסי העיר כדי למלא את הקופה הריקה.
משנת 2009 ועד 2018 נמכרו 35 נכסים מסוג זה בתמורה ל־319 מיליון ש"ח.
מדובר בבניינים או בקרקעות שהיו מיועדים למטרות ציבוריות, להקמת מבנים כמו בתי ספר, מתנ"סים, בתי דיור מוגן ועוד (קרקעות מסוג זה נקראות בשפה התכנונית "שטחים חומים" על שם הצבע שבו הם מסומנים במסמכי התכנון).
נכסים אלה הם עתודות הקרקע והמבנים שאמורים לשרת את הדורות הבאים - הילדים והנכדים שלנו. הנהגת העיר הקודמת מכרה חלקים מהירושה הזו ליזמים וקבלנים, כדי למלא חוסרים בתקציב העירייה "כאן ועכשיו".

הנה רשימה חלקית מהנכסים שנמכרו לפני כנסיתי לתפקיד: שטח לבית אבות ברחוב התשבי, מרכז שכונתי בשדרות הנשיא, שטחי תעשייה ברחוב אופיר, מבנים מסחריים בעיר התחתית, אתר לבניין ציבורי ברחוב הרופא, קיוסקים ובתי קפה (שאפשר היה להפעילם באמצעות מכרזים), ושטחי מגורים רבים שאפשר היה לבנות עליהם דיור בר־השגה.
הפרויקט המפורסם ביותר שבגללו הפסקתי את מכירת הנכסים הוא "מתחם ניצנים" בכרמל הוותיק, שבמקור יועד לבית אבות, אך נמכר ליזם והתחיל לעבור שינוי ייעוד לשם הקמת יחידות דיור. המהלך עורר מאבק ציבורי חשוב, והעלה לתודעה של תושבי חיפה את התנהלות הנהגת העירייה הקודמת.לסיקור המאבק על "מתחם ניצנים"
כאשר החלטתי לעצור את מכירת הנכסים של העירייה ממש בתחילת הקדנציה, תקציב העירייה עדיין הסתמך על הכנסה של כ־200 מיליון ש"ח ממכירת הנכסים, כסף שהיה אמור למלא את החור בקופת העירייה. אחרי שהוצאתי הוראה כתובה לעצור את התופעה, הופעל עלי לחץ עצום על ידי גורמים שונים ש"עלו אלי לרגל" ו"הבטיחו" לי שעיריית חיפה "תקרוס כלכלית" בגלל מהלך זה. למרות שזה נשמע לי אז כמו איום מרומז, מעולם לא היה לי ספק שזה הדבר הנכון שעליי לעשות.
בפועל, לא רק שכלכלת העירייה לא קרסה, הנתונים הפיננסיים של העירייה רק הלכו והשתפרו באופן חסר תקדים.
Comments