חדש בחיפה! מרכז לאומי לכלכלה כחולה (blue-tech) וחדשנות ימית
- einat kalisch rotem
- 6 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
מוזמנים להכיר: מרכז לאומי לכלכלה כחולה וחדשנות ימית, נפתח בחיפה!
את המרכז החשוב הזה הקמנו בשנת 2022 בתמיכה ממשלתית - לאתר של המרכז הלאומי >> מה המשמעות לחיפה? פוטנציאל צמיחה כלכלית עצום לעיר, בזכות ענף כלכלי שמגלגל בעולם מעל 3 טריליון דולר כל שנה. על הכלכלה הכחולה בעולם אפשר לקרוא כאן, בוויקיפדיה - מה זו כלכלה כחולה blue economy >>
המרכז הלאומי לכלכלה כחולה וחדשנות הוקם ע״י חברת היי סנטר בשנת 2022 בהמשך להחלטת הוועדה הבין משרדית לניהול המרחב הימי של ישראל, להכריז על חיפה כבירת הכלכלה הכחולה Blue - Economy והחדשנות הימית (Blue Tech) של ישראל. החלטה זו היא פרי יוזמתו ועבודתו של ממלא מקום וסגן ראש העיר, נחשון צוק. ההחלטה אושרה בועדות הממשלה תחת המועצה הארצית לתכנון ולבניה. המרכז יפעל לקידום ולפיתוח יזמות וחדשנות טכנולוגית במגוון תחומים הקשורים למרחב הימי, כמו למשל: חקלאות ימית, אנרגיה, ספנות, תיירות ימית, שמירת טבע ימי, ועוד. הוא יופעל על ידי חברת "היי סנטר", זרוע הפיתוח הטכנולוגי־יזמי של עיריית חיפה. הכנס הארצי הראשון התארח בגני הבאהיים - כנס ראשון לכלכלה כחולה >>
ולאלבום התמונות:

חברת היי סנטר מתמחה בפיתוח אקוסיסטם ויזמות טכנולוגית, והשקיעה בשלוש שנים האחרונות בכ -65 סטרטאפים בעיר חיפה שגייסו למעלה מ-125 מיליון דולר, וחיברה בין היזמות הטכנולוגית לעוגנים והתשתיות בעיר חיפה. המרכז הלאומי הוקם במטרה לפתח את האקוסיסטם היזמי-טכנולוגי בתחום הימי בישראל, על ידי חיבורים ושיתופי פעולה בין חברות סטארט אפ, אקדמיה, תעשיות ימיות בישראל, חברות רב לאומיות מובילות בתחום הימי וגופי השקעה מהארץ ומהעולם ובכך ליצור הזדמנויות אסטרטגיות בישראל וברמה הבינלאומית.
הכלכלה הכחולה מתייחסת לשימוש בר-קיימא במשאבי הים ליצירת מנועי צמיחה כלכליים חדשים. לפי הבנק העולמי, מייצרת הכלכלה הכחולה למעלה מ-3 טריליון דולר בשנה, מה שהופך אותה לכלכלה השביעית בגודלה במונחים של תמ"ג.
המרכז השקיע בשנה שעברה ב-10 חברות סטארט-אפ אשר גייסו יחדיו בחודשים האחרונים למעלה מ-10 מיליון דולר. בנוסף לפעילות ליווי הסטרטאפים וקידום מדיניות, המרכז הלאומי מייצג את ישראל בפורומים וכנסים בינ"ל בתחום הכלכלה הכחולה ומקדם שיתופי פעולה בינ"ל.
בפברואר 2024 הרחיב המרכז את פעילותו וקלט תחתיו את המכון לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית של ישראל, בראשו עומד פרופ' שאול חורב לסיקור באתר משרד הבטחון >>, בעל ניסיון רב בכל הנוגע למדיניות ואסטרטגיה ימית ומי שהוביל במהלך שבע השנים האחרונות את הערכות המצב השנתיות לאסטרטגית הימית רבתי לישראל והעלה את חשיבות המרחב הימי לחוסנה וביטחונה של ישראל. המכון עוסק במחקרים מדעיים ויישומיים, עובד בשיתוף פעולה עם מוסדות מחקר מובילים בעולם בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי בתחום הביטחון הימי (Maritime Security), משפט הים, נמלים וספנות, אנרגיה מהים, קיימות וסביבה וסייבר במרחב הימי.
Comments